abonnementen vergelijken

Abonnement Afsluiten, vergelijk en bespaar!


Waar je op moet letten bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Je bent opzoek naar een nieuw abonnement voor je mobiele telefoon. Het geeft een goed gevoel om te kunnen bellen, internetten, appen en sms’en wanneer je maar wilt. Met deze tips voor het afsluiten van een mobiel abonnement moet dat zeker lukken.

Bel- en databundel

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement is het belangrijk om te kijken naar de belbundel. Tegenwoordig bestaat een mobiel abonnement uit een belbundel en een databundel. Dit betreft het aantal belminuten per maand en de hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Een grote databundel is ontzettend handig wanneer je per maand veel moet bellen. Zodra je de databundel teveel overschrijdt kun je namelijk een flinke rekening van de provider verwachten. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Met een goede databundel kun je dit gemakkelijk voorkomen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Naast de databundel speelt ook de prijs van een mobiele telefoonabonnement een belangrijke rol bij de keuze voor de consument. Voor een overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding van een abonnement kun je het beste een prijsvergelijkingssite raadplegen. Heb je eenmaal een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de provider. Vervolgens kun je samen het abonnement en de bijbehorende kosten afhandelen.

Abonnement afsluiten op een ander adres: waar moet je rekening mee houden?

Een verhuizing brengt een hoop geregel met zich mee. Zo zul je het verhuisbericht door moeten geven aan de gemeente, de zorgverzekering, de huisarts en de tandarts. Ook je telefoon- en internetabonnement mag je zeker niet vergeten. Neem contact op met de provider wanneer je een abonnement wilt afsluiten op een ander adres.

Meeverhuizen of overstappen

Wanneer je gaat verhuizen heb je wat betreft je telefoonabonnement verschillende opties. Je kunt namelijk zowel je telefoon- en internetabonnement meeverhuizen of overstappen op een andere provider. Daarbij is het belangrijk om te controleren of je provider je huidige pakket aanbiedt op je nieuwe adres. Daar is namelijk niet altijd sprake van, waardoor je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Postcodecheck

Gelukkig is het vrij eenvoudig controleren of je jouw abonnement kunt laten doorlopen op het nieuwe adres. Online kun je bij de zogeheten ‘postcodecheck’ controleren hoe het zit met jouw abonnement. Levert jouw provider niet op je nieuwe adres? Dan is het tijd om een nieuwe te zoeken. Hoe dan ook is het belangrijk om op tijd een abonnement op een ander adres af te sluiten. De opzegtermijn voor internet, bellen en televisie is gemiddeld 30 dagen.

Met deze tips kun je goedkoop een abonnement afsluiten

Iedereen wil natuurlijk een zo goedkoop mogelijk abonnement afsluiten . Het aanbod aan goedkope telefoonabonnementen is tegenwoordig erg groot. De kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze tips om goedkoop een telefoon abonnement af te sluiten moet het gelukkig goed komen.

Raadpleeg vergelijkingssites

Ten eerste is het belangrijk om telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken. Het internet is daarvoor de perfecte plek. Er zijn namelijk tientallen vergelijkingssites waarbij de prijs-kwaliteitverhouding van abonnementen onder de loep wordt genomen. Maar ook het aanbod aan vergelijkingssites kan overweldigend zijn. Bedenk zodoende van tevoren naar wat voor soort telefoon en met welk budget je zoekt. Vervolgens kun je daar op de vergelijkingssites op filteren. Daarmee beperk je de keuze, en kies je hopelijk een goed abonnement tegen een lage prijs.

Sim only

Wat betreft een telefoon abonnement kiezen veel consumenten tegenwoordig voor sim only. Hierbij krijg je een abonnement zonder telefoon. Ook sim only abonnementen kun je eenvoudig met elkaar vergelijken op het internet. Bij een abonnement plus telefoon ben je veel duurder uit. Goed vergelijken is verreweg het belangrijkste wanneer je een goedkoop abonnement wilt afsluiten. Een sim only abonnement afsluiten komt je portemonnee zeker ten goede.

Bespaar door een Sim only abonnement af te sluiten

Bij een Sim only abonnement ontvang je geen toestel. Het enige wat je krijgt is een losse Simkaart. Dit maakt het afsluiten van een telefoonabonnement een stuk goedkoper. Consumenten nemen dan ook steeds vaker het besluit om een Sim only abonnement af te sluiten.

Sim only

De lage kosten zijn voor veel gebruikers de voornaamste reden om te kiezen voor Sim only. Met zowel het aansluiten als het abonnement ben je namelijk veel goedkoper uit dan bij een abonnement met toestel. In principe betaal je alleen voor de aansluiting op het netwerk van je gekozen provider. Daarnaast wordt de korting die je normaal krijgt op het toestel verrekend met de abonnementskosten per maand. De maandelijkse kosten blijven daardoor bijzonder laag.

Sim only abonnement kiezen

Online vind je een groot aanbod aan Sim only abonnementen. Deze zijn onder andere afkomstig van bekende providers als KPN, T-mobile en Vodafone. Om een goede keuze te maken kun je het beste de abonnementen met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit. Hou wat betreft de bundel rekening met het aantal minuten dat je per maand belt. Bij veel gebruik zul je waarschijnlijk een duurder Sim only abonnement af moeten sluiten.

Is het mogelijk om een abonnement af te sluiten met een ander rekeningnummer?

Voor het afsluiten van een abonnement heb je uiteraard een rekeningnummer nodig. Soms komt het echter voor dat mensen een abonnement willen afsluiten met een ander rekeningnummer. Het betreft dan bijvoorbeeld een meerderjarige die een abonnement afsluit voor een minderjarige. Welke regels zijn verbonden aan het afsluiten van een abonnement met een ander rekeningnummer?

Minderjarigen

In de wet staat dat personen onder de 18 jaar geen mobiele telefoonabonnement mogen aanvragen. Alleen de ouders of voogd van de minderjarige mogen een bestelling plaatsen. Ook het rekeningnummer dient van de ouders te zijn. Providers mogen namelijk geen geld afschrijven van de rekening van een minderjarige.

Volwassenen en een ander rekeningnummer

Soms komt het ook voor dat volwassenen een abonnement willen aanvragen met het rekeningnummer van een ander persoon. Dit vinden providers geen probleem, mits je de Nederlandse identiteit hebt en jouw bankgegevens kunt laten zien. Hou er wel rekening mee dat je bij de aanvraag van het abonnement met het opgegeven rekeningnummer moet pinnen. Je kunt voor de betaling dus niet met een andere bankpas betalen.

Abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon

Vrijwel iedereen bezit tegenwoordig een mobiele telefoon. We kunnen ons een leven zonder gsm eigenlijk niet meer voorstellen. Om gebruik te maken van een mobiele telefoon dien je een abonnement af te sluiten. Bekende providers zoals KPN, Vodafone en Tele2 bieden diverse voordelige abonnementen. Hoe kies je uit het grote aanbod het abonnement dat het beste bij je past?

Vergelijk providers

Het vergelijken van verschillende aanbieders is een veelgebruikte manier om het juiste abonnement te kiezen. Online vind je diverse prijsvergelijkingssites die de prijs-kwaliteitverhouding van telefoonabonnementen in kaart brengen. Ook interessant is dat providers regelmatig mooie kortingsacties aanbieden. Hou hun websites dan ook goed in de gaten wanneer je een mobiele telefoonabonnement wilt afsluiten. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt dien je contact op te nemen met de provider. Zij regelen vervolgens andere zaken, zoals het leggen van de verbinding met hun netwerk.

Langdurige en korte telefoonabonnementen

Sommige mobiele telefoonabonnementen kun je afsluiten voor een langere periode, bijvoorbeeld voor 1 of 2 jaar. Meestal is een langdurig abonnement goedkoper dan een jaar. Dit komt door het feit dat je langer aan het contract vast zit. Bedenk bij het afsluiten van een abonnement dan ook goed wat je wilt. Als je flexibiliteit wenst is een kort abonnement het meest geschikt.

Een abonnement online afsluiten wordt steeds populairder

Het afsluiten van een abonnement is tegenwoordig een fluitje van een cent. Dankzij het internet regel je binnen enkele minuten een televisie, telefoon- of internetabonnement. Bovendien kun je op het wereldwijde web providers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd een goede keuze. Bovendien schijnt het online afsluiten van een abonnement zelfs goedkoper te zijn dan in de winkel.

Online abonnement afsluiten steeds populairder

Het aantal abonnementen dat online wordt afgesloten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Er is absoluut sprake van een trend, waarbij consumenten abonnementen een afsluiten vanuit hun luie stoel. De uitspraak ‘gemak dient de mens’ klopt in dit geval als een bus. Een groot voordeel van webwinkels is dat ze regelmatig flinke kortingen aanbieden. Zo komt het voor dat je in de winkel voor het afsluiten van een abonnement wel 20 tot 30 euro meer kwijt bent dan online.

Online en de winkel

Een abonnement online afsluiten is meestal goed voor de portemonnee. Desondanks zijn er ook consumenten die liever een winkel bezoeken omdat dit persoonlijker is. Eventueel kun je de twee manieren van kopen ook met elkaar combineren. Het is namelijk mogelijk om een telefoonabonnement online af te sluiten, om deze vervolgens bij de winkel op te halen.

Een passend internet abonnement afsluiten

Het internet heeft de afgelopen 15 jaar een verbazingwekkende groei doorgemaakt. Vrijwel iedereen maakt tegenwoordig gebruik van een internetverbinding. In principe kun je dan ook binnen enkele stappen een internet abonnement afsluiten. Het aanbod aan internet abonnementen is tegenwoordig echter enorm. Hoe kies je nu het beste abonnement?

Internetverbinding tot stand

Het internet is tegenwoordig onmisbaar wanneer het gaat om werken, studeren en plezier. Bedenk bij het afsluiten van een internet abonnement goed wat je wil. Er zijn namelijk drie soorten technieken die een internetverbinding tot stand brengen. Ten eerste heb je de telefoonkabel, die onder andere wordt aangeboden door KPN. Daarnaast lopen steeds meer verbindingen via de tv-kabel. Ziggo en UPC zijn daar een goed voorbeeld van. Tenslotte maken sommige huishoudens gebruik van glasvezel, waarbij je meestal de snelste internetverbinding hebt.

3 in 1 pakket

Voor een glasvezelverbinding betaal je doorgaans iets meer dan een telefoon- of tv-kabel. Wanneer je razendsnel internet wenst is dit echt een uitkomst. Maar met de telefoonkabel en Ziggo of UPC kun je meestal prima internetten. Een andere optie is het afsluiten van een 3 in 1 pakket. Hierbij ontvang je een pakket met televisie, internet en bellen ineen. Een pakket met internet en bellen/tv is eventueel ook een optie.

Een zakelijk abonnement afsluiten brengt allerlei voordelen met zich mee

Voor zakenmensen en ondernemers is een goede telefoon- en internetverbinding noodzakelijk. Het is belangrijk dat je probleemloos gebruik kunt maken van een snelle verbinding. Voor het afsluiten van een zakelijk abonnement kun je terecht bij diverse providers. Zo kun je onder andere bij T-Mobile en KPN een belbundel samenstellen die helemaal bij jou en de zaak past.

Voordelen van een zakelijk abonnement

Voor bijna elke ondernemer is een goed klantencontact essentieel om te blijven bestaan. Een goede telefoon- en internetverbinding is zodoende onmisbaar. Daarmee kun je snel bellen of e-mailen met klanten. Een zakelijk abonnement biedt verschillende voordelen. Zo kun je erg voordelig bellen met collega’s, en is het mogelijk dat medewerkers hun abonnementsbundels met elkaar delen. Wat dat betreft scheelt een zakelijk abonnement behoorlijk in de kosten. Bovendien is het erg handig dat je alle abonnementen binnen het bedrijf onder een account kunt scharen.

Providers

De meeste providers bieden tegenwoordig een zakelijk abonnement aan. Zo kun je bij T-mobile onder andere een zogeheten ‘MKB abonnement’ samenstellen. Met dit abonnement kun je gratis gebeld worden en sms’en in de Europese Unie. Bij een zakelijk abonnement van KPN profiteer je onder andere van groepstegoed en wederom onbeperkt bellen en sms’en binnen de Europese Unie.

Kies voor een gouden combinatie met een tv- en internetabonnement

Televisie kijken en internetten is een heerlijke vorm van ontspanning. Maar om er van te kunnen genieten zul je een tv- en internetabonnement moeten afsluiten. Deze worden aangeboden door diverse bekende providers. Je kunt de abonnementen zowel los van elkaar als in pakket afsluiten. Hoe kies je uiteindelijk het tv- en internet abonnement dat het beste bij je past?

Bepaal je budget bij het vergelijken

Het aanbod aan tv- en internetabonnementen is tegenwoordig zeer groot. Alleen al online vind je een lange lijst aan providers die allerlei mooie aanbiedingen in petto hebben. Om het kaf van het koren te scheiden kun je het beste vergelijken op prijs en kwaliteit. Op het wereldwijde web zijn diverse prijsvergelijkingssites actief. Tijdens het zoeken en vergelijken is het handig om een bepaald budget voor ogen te hebben. Besef goed dat je aan een goedkoop tv- en internetabonnement misschien minder geld kwijt bent, maar dat je daar vaak minder goede kwaliteit voor terugkrijgt.

Alles-in-1-pakket

Een populaire vorm van een tv- en internetabonnement is het zogeheten ‘alles-in-1-pakket’. Hierbij sluit je bij een provider een abonnement af voor televisie en internet tegelijkertijd. Vaak is een pakket goedkoper dan wanneer je de abonnementen los van elkaar aanschaft. Bovendien ontvang je elke maand een rekening in plaats van twee. Daardoor is het een stuk gemakkelijker om het overzicht te bewaren.

Triple play

Verreweg de grootste aanbieders van televisie- en internetabonnementen zijn KPN en Ziggo. Vaak krijg je er in het pakket ook nog mobiele telefonie bij. Deze drie-eenheid wordt ook wel ‘triple play’ genoemd. Over het algemeen zijn de ervaringen met deze abonnementen positief. Er zijn relatief weinig storingen, en je geniet van diverse leuke extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld extra ‘bundels’ kopen te genieten van speciale zenders zoals Ziggo Sport.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact