abonnementen vergelijken

Sim only met BKR?

AbonnementZonderBKR.nl is de enige website die consumenten met een BKR codering hulp biedt bij het afsluiten van een telefoon, televisie of internet abonnement.

Beste Keus 2017:


Sim Only, een abonnement zonder telefoon, en zonder BKR check

Voordeliger, sneller en gemakkelijker

Een sim only abonnement is vaak niet alleen de voordeligste keus maar wordt ook het gemakkelijkst geaccepteerd. Heb je een BKR registratie of zijn er andere redenen waardoor je aanvraag vaak afgewezen wordt? Probeer dan onderstaande aanbieders die geselecteerd zijn op goedkeuringen ondanks BKR registraties. Aan het goedkeuringspercentage kun je zien dat deze aanbieders soepel omgaan met je BKR notering en je sneller zullen accepteren als klant.

Wil je een abonnement zonder telefoon afsluiten, bijvoorbeeld omdat je al een exemplaar hebt liggen? Of wil je de telefoon graag los kopen en vervolgens gebruik maken van een sim only abonnement?

Dit biedt een aantal voordelen, ten opzichte van de reguliere abonnementen waarbij je direct een telefoon krijgt. Indien je een abonnement zonder telefoon afsluit ben je vrij in welke telefoon je hierbij wilt gebruiken en kun je er bovendien zeker van zijn dat je alleen betaalt voor de belminuten, SMS-berichten en internet MB’s die je gebruikt.

Sim only zonder BKR toets

Mocht het zo zijn dat u toch nog ingeschreven staat bij het BKR, dan kunt u kiezen voor een sim only abonnement. Met dit abonnement geniet u toch van een volwaardig abonnement, maar zonder de hoge kosten die de aanbieders geven aan ‘risico betalers’. Dit doen ze, omdat een sim only abonnement vaak goedkoper is dan een regulier abonnement. Verder zijn de aanbieders vaak veel flexibeler met de regels bij een sim only abonnement.

Wilt u een abonnement voor een nieuwe telefoon afsluiten, maar heeft u een BKR notering? Dan is een abonnement zonder BKR toetsing de ideale uitkomst voor u. Bedrijven die het abonnement leveren zullen hierbij niet toetsen of u het abonnement wel kunt betalen. Er wordt dus geen BKR controle gedaan voor het afsluiten van een telefoon abonnement.

Abonnement afsluiten

Sinds 1 januari 2011 is het veel makkelijker om een abonnement af te sluiten zonder BKR toetsing. Dit komt doordat verschillende telecom aanbieders hebben besloten om geen gegevens meer te verstrekken aan het BKR van klanten die niet op tijd hebben betaald. Dit houdt in dat er geen nieuwe gegevens binnen komen bij het BKR. De telecom bedrijven zullen dus geen BKR toetsing doen. Met dit als gegeven heeft het BKR daarom besloten om alle consumenten de mogelijkheid te geven om hun BKR gegevens te laten verwijderen uit het systeem. Dit houdt in dat in de toekomst steeds meer abonnementen te verkrijgen zijn zonder BKR toetsing, door een tekort aan gegevens binnen het BKR.

BKR toetsing voorheen

Als u ergens een lening of abonnement wilt afsluiten, werd er vaak door de aanbieder een BKR toetsing gedaan. Dit houdt in dat de aanbieder gaat controleren of u het product of de dienst wel kunt betalen. Dit doet een bedrijf om zeker te zijn dat ze het geld ontvangen, verder zorgt dit ervoor dat u uit de schulden blijft.

Het BKR is een instelling die precies alle gegevens van personen bijhoudt op het gebied van hun betaal gedrag. Als u in dit systeem staat, door een nalatigheid in uw betaal gedrag, was er een kans dat u hierdoor geen abonnement kon afsluiten. Het is echter niet waar dat alleen wanbetalers in dit systeem staan, vrijwel iedere persoon staat in dit systeem. Tijdens een BKR toetsing wordt er gekeken naar uw situatie. Er wordt gekeken naar uw woonsituatie, inkomen en huwelijkse staat. Verder wordt er ook gekeken naar eventuele schulden in het verleden en naar uw bedrag op het gebied van schulden aflossen. Aan de hand van deze resultaten kon de aanbieder de keuze maken of hij u wel of geen abonnement verstrekt.

Voordelen

Het is voor de consument een stuk makkelijker geworden om een abonnement af te sluiten ondanks een BKR notering. De aanbieder verstrekt het abonnement dan aan jou, zonder te weten of u het geld wel terug kunt betalen. Er wordt dus geen BKR controle meer gedaan. Deze optie is vooral aantrekkelijk voor jongeren. Deze personen verdienen over het algemeen minder, omdat ze aan het begin van hun carrière staan.

Hiermee kunnen deze personen toch een abonnement afsluiten, zonder dat er wordt gelet op het feit of ze het wel terug kunnen betalen. Het komt vaak voor dat men pas later geld gaan verdienen. Deze optie is dus een lange termijn investering. Deze personen zijn er vaak zeker van dat zij het abonnement wel kunnen betalen, echter is het BKR dat niet. Het BKR maakt een conclusie aan de hand van de huidige situatie van deze personen. Er wordt dus niet gekeken naar de toekomst, het BKR ziet dus over het hoofd dat deze personen waarschijnlijk binnen een korte tijd een baan hebben en dus ook geld gaan verdienen.

Een abonnement zonder BKR is dus de ideale mogelijkheid om een abonnement af te sluiten, zonder officiële goedkeuring van het BKR. Dit gebeurd vaak bij jonge gezinnen die op het begin staan van hun carrière. Ze verdienen dan nog niet veel geld, waardoor het BKR concludeert dat ze het geld voor een abonnement niet kunnen betalen. De aanbieders geven hen dan echter het voordeel van de twijfel en verkopen het abonnement wel aan deze personen. Met in het achterhoofd het feit dat deze jonge gezinnen binnenkort een baan krijgen en dan hun financiele verplichtingen alsnog kunnen voldoen.

Nadelen

Een abonnement afsluiten zonder BKR toetsing vergt veel discipline. Het is daarom verstandig om dat abonnement alleen af te sluiten als u zeker bent dat u het daadwerkelijk terug kunt betalen. Als u dat niet doet kunnen de kosten hoog oplopen! De aanbieder heeft niet de garantie dat het geld ook daadwerkelijk betaalt wordt.

Abonnement zonder mobiel

Sluit je een abonnement zonder mobiel af, dan kies je in principe alleen voor de aansluiting. We spreken van een sim-only abonnement, waarbij je alleen de simkaart geleverd krijgt. Je hebt in de meeste gevallen de mogelijkheid om zelf je belbundel samen te stellen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een groot aantal belminuten per maand af kunt nemen, maar dat je aan de andere kant weinig internet MB’s koopt. Uiteraard kun je het abonnement ook andersom combineren, afhankelijk van de manier waarop jij het abonnement zonder mobiel wenst te gaan gebruiken.

Overstappen naar abonnement zonder toestel

Wil je overstappen naar een abonnement zonder toestel, bijvoorbeeld omdat je huidige telefoon het nog prima doet? Je kiest dan voor een sim-only aansluiting en je hebt uiteraard de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van je eigen nummer. In de meeste gevallen kun je het nummer gratis meenemen wanneer je overstapt naar een abonnement zonder telefoon. Het bijkomende voordeel van overstappen met nummerbehoud is dat je nieuwe provider de overstap waarschijnlijk helemaal zal regelen. Dat betekent dat je alleen een nieuw abonnement zonder toestel af dient te sluiten, om hier vervolgens op een voordelige manier gebruik van te kunnen maken.

Sim only aansluiting

Indien je een abonnement zonder GSM afsluit betaal je alleen voor de momenten waarop je daadwerkelijk gebruik maakt van de mobiele telefoon. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een regulier abonnement, aangezien je dan te maken krijgt met ‘verkapte’ kosten voor je mobiele telefoon. Veel van de aanbieders spreken van een ‘gratis’ telefoon, maar rekenen vervolgens een hoog bedrag per maand voor het abonnement. Indien je een abonnement zonder telefoon afsluit heb je daar in ieder geval geen last van, waardoor de kans groot is dat je maandelijks flink kunt gaan besparen.

Los toestel kopen

Wil je een abonnement zonder telefoon afsluiten, maar heb je nog geen mobiele telefoon tot je beschikking? Dat is geen probleem, in dat geval is het van belang om een simlockvrije telefoon te kopen. Dit is een telefoon die je bij alle providers kunt gebruiken, waardoor je vervolgens een abonnement zonder GSM af kunt sluiten. Het is uiteraard verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige aanbieder, of een contract waar je niet zomaar 1 of 2 jaar aan vast zal zitten. Je zorgt er met het abonnement zonder toestel in ieder geval voor dat je maandelijks een scherp tarief voor je belkosten zal gaan betalen.

Telefoon abonnement ondanks negatief BKR notering

Er moet goed besefd worden dat een merendeel van de Nederlandse bevolking een BKR registratie heeft. Een misvatting is dat een BKR registratie gelijk staat aan een slechte kredietwaardigheid. Veel BKR registraties zijn bijvoorbeeld een aantal jaren oud en de huidige situatie kan dan anders zijn. Ook kan het zo zijn dat er persoonlijke omstandigheden waren waardoor een BKR registratie is ontstaan. En natuurlijk bestaat ook de kans dat iemand gewoon een keer zijn betalingsverplichting is vergeten uit te voeren. Wij zijn allemaal mensen en we maken allemaal weleens een fout.

Een abonnement afsluiten terwijl je nooit in aanraking bent geweest met het BKR is niet moeilijk, als je geen BKR notering hebt kun je vrijwel overal een abonnement afsluiten.

Telefoonabonnementen kwamen in grote getallen voor in de BKR registratie. Veelal ging dit niet om grote bedragen, maar het blijft dan toch een BKR registratie. Een feit is dat een lening verkrijgen met een BKR registratie moeilijk is. Een achterstallige telefoonrekening kon dus betekenen dat u misschien geen hypotheek zou kunnen krijgen. Tegenwoordig worden achterstanden op abonnementen niet meer geregistreerd.

Indien u een BKR registratie heeft vanwege een telefoonabonnement kunt u deze laten verwijderen. BKR heeft inmiddels al deze registraties verwijderd, maar mocht u toch op zo'n registratie stuiten dan kunt u deze melden. De BKR registratie zal dan verwijderd worden. Verdere onterechte BKR registraties kunt u laten verwijderen. Een bkr registratie verwijderen kan middels de Geschillencommissie van BKR.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact