Uitgelicht:

Zie hieronder Autoverzekeraars voor het afsluiten van een Autoverzekering ondanks een BKR-registratie.
Testoordeel is afkomstig van de Consumentenbond.

FBTO | Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Centraal Beheer | Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Ohra | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Autoverzekering Zonder Check?

Een autoverzekering zonder BKR check afsluiten is heel goed mogelijk! U hoeft alleen zelf een keuze te maken door de verzekeraar te selecteren die het best bij u past.

Als Nederlandse autobezitter bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren. Hierbij gaat het om een WA verzekering, waarbij u verzekerd bent voor alle schade die u toebrengt bij anderen. Ook wanneer u een BKR registratie of codering heeft kunt u een autoverzekering afsluiten. In dit artikel vindt u dan ook alles over het afsluiten van een autoverzekering met BKR codering, de regels rondom autoverzekeringen en de verzekeringsvormen die Nederlandse verzekeraars aanbieden om uw auto te verzekeren. Zodra u voldoende bent ingelezen kunt een weloverwegende beslissing nemen om een autoverzekering zonder kredietcheck af te sluiten. Alle verzekeringen zijn direct online af te sluiten, waardoor uw auto al binnen enkele minuten is verzekerd.

Een autoverzekering is verplicht in Nederland

Om ervoor te zorgen dat verkeersdeelnemers altijd de garantie hebben om een schadevergoeding te ontvangen wanneer zij, door toedoen van anderen, schade leiden, is een autoverzekering een wettelijk verplichte autoverzekering. Deze wettelijke verplichting geldt voor alle Nederlandse autobezitters. Een WA verzekering is hierbij minimaal verplicht (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Hierbij gaat het dus enkel om een verzekering die de schade vergoedt, die door uw toedoen, bij andere bestuurders is ontstaan. Schade aan de eigen auto wordt binnen de WA verzekering niet vergoedt, maar u kunt deze ook meeverzekeren. Hierbij kunt u denken aan een WA verzekering + beperkt casco of een WA verzekering + volledig casco. Over de verschillende verzekeringsvormen kunt u in de hierop volgende paragrafen meer te weten komen.

autoverzekering zonder check

Autoverzekering en het BKR

Heb je een BKR registratie? Dat kan voor de nodige problemen zorgen wanneer je bijvoorbeeld een autoverzekering af wil sluiten. Iedereen met een lening of krediet dat ergens openstaat staat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel ingeschreven en bij het afsluiten van een hypotheek, verzekering of nieuwe lening wordt daar naar gekeken. Gelukkig kun je ook een autoverzekering zonder BKR afsluiten.

BKR registratie niet direct een probleem

Het registratiesysteem van BKR is gigantisch uitgebreid. Je wordt voor tal van dingen geregistreerd waardoor vrijwel iedere Nederlander wel in dat register is opgenomen. Hoewel er een behoorlijke negatieve sfeer rond BKR hangt, betekent een registratie niet direct dat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld prima mogelijk om een autoverzekering met BKR af te sluiten. Daarbij hangt het natuurlijk wel af op welke manier je geregistreerd bent bij BRK. Bij verschillende betaalachterstanden wordt het bijvoorbeeld al iets lastiger.

Keuze genoeg!

Het is dus echt niet zo dat je bij een registratie bij het BKR direct grote problemen hebt als je een auto wilt verzekeren. Er is namelijk meer dan genoeg keuze uit verschillende aanbieders die je alsnog graag willen helpen wanneer je een BKR registratie hebt. In sommige gevallen word je wel als een groter risico ingeschaald, waardoor je een hogere premie moet gaan betalen. Dat is echter lang niet altijd het geval, waardoor het niet heel lastig moet zijn om een autoverzekering af te sluiten. Je hoeft je daar dus zeker geen zorgen over te maken.

De gevolgen van een BKR registratie

Geen van de Nederlandse verzekeraars is aangesloten bij het BKR. Dit betekent dat uw BKR registratie en/of codering niet wordt gecontroleerd alvorens u een verzekering afsluit. Hierdoor is een autoverzekering ondanks een BKR codering afsluiten erg eenvoudig. Het kan echter wel voorkomen dat u door het niet betalen van uw verzekering op de zwarte lijst van de verzekeraar bent geplaatst. In dit geval kan het afsluiten van een autoverzekering tot problemen leiden. Om dit te omzeilen kunt u het beste kiezen voor een andere verzekeraar dan de verzekeraar waarbij u een slecht verleden heeft. Hierdoor voorkomt u een weigering door een verzekeraar. Wilt u direct een autoverzekering afsluiten? Onderaan deze pagina vindt u de autoverzekering die het beste bij u en uw situatie past.

autoverzekering zonder kredietcheck

Hoe werkt een BKR registratie

Vrijwel iedere Nederlander heeft een BKR registratie. Het is namelijk zo dat elke lening, dus ook hypotheken, kredieten, creditcards en winkelpassen zijn geregistreerd bij het BKR. Ook een abonnement voor uw mobiele telefoon staat bij het BKR geregistreerd. Zoals u zult begrijpen is een registratie zelf dus niets negatiefs. Door al deze data te verzamelen bepaalt het BKR in hoeverre u aan uw verplichtingen kunt voldoen. Op deze manier wordt de kans op een betalingsachterstand of tekort aan financiële middelen zo beperkt mogelijk gehouden. Er zijn pas gevolgen zodra een BKR registratie een codering wordt. Daarover vindt u meer informatie in de hierop volgende paragraaf. Onthoud echter dat een BKR registratie of codering geen gevolgen heeft voor het afsluiten van een autoverzekering. Wilt u direct een autoverzekering met BKR toetsing afsluiten, u vindt ze onderaan deze pagina.

Het verschil tussen een registratie en codering

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een BKR registratie niet problematisch, maar coderingen zijn dat wel. Een BKR codering geeft aan dat u het niet zo nauw neemt met uw afspraken. Hier komt u immers pas in wanneer u niet rekeningen niet betaalt, of u aflossingen niet of niet op tijd doet. Een BKR codering heeft als gevolg dat u geweigerd kunt worden voor abonnementen of voor het afsluiten van leningen. Na volledige aflossing blijft een BKR codering nog vijf jaar in de database staan. Zoals u hebt kunnen lezen hebben zowel een BKR registratie, als een BKR codering geen invloed op het afsluiten van een autoverzekering.

autoverzekering zonder bkr check

Hoe vind ik de beste autoverzekering: soorten autoverzekeringen

Er zijn grofweg drie verzekeringsvormen te onderscheiden: de WA autoverzekering, de WA autoverzekering + beperkt casco en de WA autoverzekering + volledig casco. Hieronder vindt u de uitleg over deze drie verzekeringsvormen.

WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

De WA autoverzekering is de meest beperkte autoverzekering, die voor alle Nederlandse autobezitters wettelijk verplicht is. Deze verzekeringsvorm dekt alle schade die door u is ontstaan bij anderen. Dit betekent dat schade die is ontstaan aan de eigen auto bij een WA verzekering niet wordt vergoed. Een autoverzekering is auto gebonden, hetgeen betekent dat iedereen die wettelijk bevoegd is een auto te besturen ook verzekerd is.

WA + beperkt casco

Vindt u het fijn wanneer ook schade aan uw eigen auto in de meeste gevallen worden gedekt, dan is een autoverzekering met WA + beperkt casco een slimme optie. Hierbij bent u bijvoorbeeld verzekerd bij schade door diefstal, brand, storm, hagel en ruitbreuk. Bij deze vorm van verzekeren heeft u in de meeste gevallen te maken met een eigen risico.

WA + volledig casco (all risk autoverzekering)

Een WA + volledig casco wordt ook wel een all risk autoverzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide verzekering. In de meeste situaties wordt alle schade, dus ook schade aan uw eigen auto gedekt door de verzekering.

Direct een autoverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een autoverzekering zonder BKR toetsing, dan wordt het tijd om de best passende autoverzekering uit te zoeken en deze direct af te sluiten.

Besparen op je autoverzekering?

Je hebt een auto en wil deze natuurlijk goed verzekeren. Maar wat voor verzekering is de oplossing. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering of toch die Casco verzekering. Je kunt door de juiste keuze van een verzekering namelijk veel geld besparen. Waarbij je in de meeste gevallen ook nog eens een betere schadedekking hebt. Van het verzekeren van inzittenden tot rechtsbijstand.

Naast het soort autoverzekering waaruit je kunt kiezen is de maandelijkse premie ook afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt en je schadevrije jaren. Maar ook het soort auto dat je wilt verzekeren en je leeftijd kunnen bepalend zijn.

Je kunt een autoverzekering op verschillende manieren afsluiten. Je kunt telefonisch contact opnemen met de verzekeraar, online of langsgaan bij de verzekeraar. Dat je direct verzekerd bent is een groot voordeel omdat je direct de weg op kunt gaan. De verzekeringspapieren ontvang je bij telefonisch contact of online aanmelden binnen enkele dagen per post en in sommige gevallen digitaal.

Wat is een Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering?

Met een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade van de ander wanneer je een ongeluk krijgt. De schade die verzekerd is kan uit materiële en immateriële schade. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland een verplichte autoverzekering.

Bij een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering zijn inzittenden niet standaard bij de verzekering inbegrepen. Dit is ook bij rechtsbijstand. Omdat het verstandig is om deze twee verzekeringen te hebben raden wij je aan hierop te letten.

- Met een W.A. autoverzekering ben je verzekerd voor schade aan de ander.

- De W.A. autoverzekering hebben is in Nederland een verplichte verzekering.

- Bij een W.A. autoverzekering zijn rechtsbijstand en inzittenden niet standaard verzekerd waardoor je hiervoor een kleine (extra) vergoeding moet betalen.

De kosten voor een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering kunnen afhankelijk zijn van het soort auto, schadevrije jaren, kilometers per jaar en soms je woonplaats.

Wat is een (beperkt) Casco autoverzekering?

Waar je met de W.A. autoverzekering verzekerd bent voor schade aan derden ben je met een (beperkt) Casco autoverzekering ook verzekerd voor eigen schade. Voor welk soort schade je verzekerd bent is per verzekering verschillend. In de regel ben je met beperkt Casco verzekerd voor brand, weer en Joyriding schades.

Bij een volledig Cascoverzekering gaat de dekking van schades een stap verder. Je bent met deze verzekering ook verzekerd voor schade aan je eigen voertuig aan de hand van dagwaarde en in sommige gevallen nieuwwaarde.

Een nieuwe auto kun je het beste volledig Casco verzekeren. Is een auto enkele jaren oud dan kun je het beste een beperkt casco autoverzekering kiezen. Naarmate de dagwaarde van een auto steeds minder zal worden is het zowel casco als beperkt casco niet meer nodig.

Zijn er nog overige modules bij een auto verzekering?

Inzittende meeverzekeren bij een autoverzekering is een slimme keuze. Je bent op deze manier goed verzekerd voor je passagiers wat een veilig gevoel geeft mocht er echt iets gebeuren. Hoewel vrijwel iedereen inzittenden wil verzekeren is deze mogelijkheid nog niet in automatisch opgenomen.

Rechtsbijstand verzekeren is heel verstandig. Een ongeluk kan in sommige gevallen ook leiden tot een juridisch conflict. Dit is vaak het geval wanneer er sprake van letselschade is of er voetgangers en fietsers zijn aangereden. Met een rechtsbijstand verzekering ben je verzekerd van juridische hulp.

Een verzekeringsadviseur kan je helpen bij het maken van een keuze en weet precies wat je nodig hebt om goed verzekerd te zijn. Waarbij alle mogelijkheden worden nagelopen en in overweging worden genomen.

Hoeveel kost een autoverzekering in Nederland?

De kosten van een autoverzekeringen is per verzekeraar verschillend en afhankelijk van verschillende factoren. Wat een autoverzekering in Nederland kost is daardoor niet op voorhand te vertellen. Je kunt hiervoor het beste een goede vergelijking maken waarbij je al je gegevens naar waarheid invult.

Soms profiteer je van kortingen als je meerdere verzekeringen hebt lopen. Deze korting kan soms flink oplopen. Van enkele procenten tot tientallen procenten. Het is dus zeker de moeite waard om bij je huidige verzekeraar te informeren.

Bij sommige verzekeraars kun je ook profiteren van kortingen op diensten als die van de ANWB of hulp europa service. Welke kortingen een verzekeraar je kan bieden is te lezen op de website of kun je vragen bij telefonisch contact.

Let op! Wij zijn geen bemiddeleraar of adviseur en slaan geen persoonlijke gegevens op!

Meer info:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Autoverzekering

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Televisie Abonnementen.

Meer info ❯❯