Abonnementen:

Samsung Galaxy xcover 4s

| Samsung Galaxy Xcover 4s | 32GB | 5 inch| 16 MP-camera

Naar Aanbieder ❯❯

| Bekijk Alle Telefoons |

Bekijk Meer ❯❯

| Vergelijk Sim Only Abonnementen |

Vergelijk Sim Only ❯❯
Samsung Galaxy xcover 4s specificaties

Samsung Galaxy Xcover 4s in het kort

Lees in deze review alles over de XCover 4s. Over het geheel genomen is de smartphone zeer vergelijkbaar met de 2017 Samsung Galaxy XCover 4. Op het eerste gezicht lijken beide telefoons vrijwel identiek. De voorkant wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3, dat naadloos is samengevoegd in het ongeveer 10 mm dikke metalen frame. De randen rond het 5-inch IPS display zijn aan alle zijden vrij breed, wat resulteert in een scherm/lichaamsverhouding van slechts 64%.

Design

Net als zijn voorganger is de XCover 4s beschermd tegen het binnendringen van stof en water. Volgens zijn IP68-certificering moet hij zelfs bestand zijn tegen krachtige waterstralen. De bottom line voor eindgebruikers is dat de XCover 4s bestand is tegen onderdompeling in maximaal 1,5 meter helder water voor maximaal 30 minuten, heeft een hoge temperatuur tolerantie, en is goed beschermd tegen UV-straling, zure vloeistoffen, hoge luchtvochtigheid, en lage luchtdruk.

De bouwkwaliteit is uitstekend, en de case is zeer robuust en stevig ondanks de afneembare achterkant. Dankzij de relatief smalle totale breedte voelt hij zeer comfortabel. De naar achteren gerichte enkele camera steekt iets uit. Naast deze camera is er ook een LED-flitser aan de achterzijde te vinden. Een vingerafdruklezer is nergens te vinden.

Samsung Galaxy Xcover-4s

Scherm

Het 16:9 4,99-inch IPS-scherm van de Galaxy XCover 4s werkt met een native resolutie van 1280 x 720, wat resulteert in een pixeldichtheid van 300 ppi. Het is voldoende voor dagelijks gebruik, maar niet bijzonder scherp. De helderheid van het scherm is enigszins teleurstellend. In de auto-modus met de omgevingslichtsensor ingeschakeld konden we een maximale helderheid van 533 nits opnemen. Niet slecht in vergelijking met de concurrentie, maar niet hoog genoeg gezien het beoogde toepassingsgebied als robuuste outdoor-smartphone, vooral gezien het feit dat Samsung's AMOLED-gebaseerde smartphones veel helderder worden. In de APL50 test met gelijkmatig verdeelde heldere en donkere gebieden kon het toestel 537 nits bereiken.

Camera

De naar achteren gerichte shooter is een single-lens camera, en bokeh effecten worden dus alleen ondersteund in software. Samsung geeft niet aan welke CMOS-sensor in de telefoon wordt gebruikt, en de enige details die we kennen zijn de resolutie van 16 MP en het diafragma van f/1.7. De Live Focus-functie van Samsung met selectieve achtergrondvervaging was niet erg bruikbaar in real-life situaties.

Voor een smartphone met deze prijs vonden we de beeldkwaliteit relatief slecht, maar toch redelijk goed voor een robuuste outdoor-smartphone. De foto's werden bij helder daglicht iets overbelicht en hadden te lijden onder een laag dynamisch bereik en weinig details. De kwaliteit ging zeer snel achteruit in slechte lichtomstandigheden, en foto's die met de naar achteren gerichte camera werden genomen hadden te lijden onder zichtbare ruis en onscherpte, waardoor individuele objecten op de foto's nauwelijks te onderscheiden of zelfs te herkennen waren.

De naar voren gerichte f/2.2 5 MP camera is zeker geen professionele selfie cam, maar het produceerde acceptabele en zelfs goed uitziende foto's gezien het prijspunt van de telefoon. Zoals altijd bij Samsung-camera's zagen de selfies er heel natuurlijk en contrastrijk uit.

Samsung Galaxy Xcover-4s

Conclusie

De nieuwe XCover 4s is een metaforische klap in het gezicht van alle outdoor-smartphone liefhebbers. Dit klinkt misschien hard, maar het is de meest accurate beschrijving van onze indrukken. Ondanks een belofte van langdurige ondersteuning met (beveiligings)updates hadden we veel meer verwacht. De XCover 4s biedt inderdaad een aantal belangrijke functies voor outdoor-smartphoneliefhebbers, zoals een door de gebruiker te vervangen batterij, hardware knoppen en een robuuste behuizing. Aan de andere kant vereist het echter te veel compromissen.

Meer info:

Samsung Galaxy Xcover 4s
Samsung Galaxy Xcover 4s

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯