Telefoonabonnement zonder BKR

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een abonnement met een nieuwe telefoon of een abonnement zonder een telefoon, een sim-only abonnement. Het loont altijd om een vergelijking te maken van verschillende aanbieders en abonnementen. Kies je voor een abonnement met een telefoon, dan is de kans aanwezig dat je daarvoor geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie. Hier lees je wat dat voor gevolgen heeft en hoe je een abonnement kunt nemen zonder BKR.

Telefoonabonnement afsluiten

Telefoonabonnement zonder bkr inclusief een smartphone kan op verschillende manieren worden afgesloten. Je hebt bij het afsluiten van het abonnement de keuze om de telefoon direct te kopen of op afbetaling. Als je de smartphone bij het abonnement direct bij het afsluiten koopt, dan betekent het aan de ene kant dat je vaak een bedrag van enkele honderden tot soms wel meer dan € 1000,- moet betalen. De smartphone is dan wel direct jouw eigendom. Een andere mogelijkheid is om de kosten voor het toestel maandelijks te betalen. Elke maand los je dan bovenop de kosten voor het abonnement, de kosten voor de smartphone af. Doordat dit als een lening gezien wordt, krijg je een registratie bij het BKR.

telefoons

Lastentoets

Het Bureau Krediet Registratie is een instantie die toezicht houdt op het verstrekken van leningen en hypotheken. Op het moment dat je een abonnement afsluit bij een mobiele provider inclusief een telefoon, dan wordt er gekeken naar een aantal zaken. Er wordt soms een lastentoets uitgevoerd. Dat is een controle om te onderzoeken of je in staat bent de abonnementskosten maandelijks te kunnen betalen. Als het toestel dat je bij het abonnement neemt, een waarde heeft van meer dan € 250,-, word je geregistreerd bij het BKR. Dat is alleen zo als je de telefoon op afbetaling koopt.

Kan het ook zonder registratie bij het BKR?

Een telefoon zonder bkr kan ook zonder dat je daarvoor geregistreerd wordt bij het BKR. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Kies je voor een abonnement met een telefoon, dan kun je het toestel volledig afbetalen bij het afsluiten van het abonnement. De maandelijkse kosten die je dan betaald zijn enkel de abonnementskosten en je hebt geen toestellening. Omdat de registratie bij het BKR pas vanaf een waarde vanaf € 250,- geldt, kun je ook een deel van de telefoon direct afbetalen. Betaal je maandelijks een gedeelte terug tot een maximale waarde van in totaal € 250,-? Dan word je ook niet geregistreerd. Een andere mogelijkheid is kiezen voor een sim-only abonnement zonder een telefoon.

telefoon

Conclusie

Ondanks dat een BKR geen negatieve invloed heeft en bedoeld is om te voorkomen dat mensen schulden opbouwen, is het op meerdere manieren mogelijk om een abonnement zonder BKR af te sluiten. Dat kan door:


1. Een abonnement te kiezen met een telefoon die goedkoper is dan € 250,-
2. Een abonnement af te sluiten met een toestellening van maximaal € 250,-. Je betaalt dan wel een deel van de telefoon bij het afsluiten.
3. Te kiezen voor een sim-only abonnement, waarbij je zelf een telefoon koopt.

telefoon

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯