Abonnementen:

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

| Xiaomi Redmi Note 8| 128GB | 6.5 inch| Quad Camera set-up

Naar Aanbieder ❯❯

| Bekijk Alle Telefoons |

Bekijk Meer ❯❯

| Vergelijk Sim Only Abonnementen |

Vergelijk Sim Only ❯❯
Xiaomi Redmi Note 8 Pro specificaties

Xiaomi Redmi Note 8 in het kort

Kan een smartphone uit het middensegment zelfs een Pro zijn? Op dit moment zijn we gewend dat de Pro branding overal wordt toegepast, en het is waarschijnlijk zinvol in de hogere segmenten van de markt, maar wat is Pro nu eigenlijk precies voor een mid-ranger? Dat is wat we gaan uitzoeken met behulp van de Redmi Note 8 Pro.

Ontwerp

Omdat het geen vlaggenschip is, ziet de Redmi Note 8 Pro af van de metalen zijkanten voor plastic, hoewel je dat in het begin misschien niet kunt zien. Het is zeker ontworpen om er als glanzend metaal uit te zien, maar wat het verraadt is dat het niet dezelfde warmtegeleiding heeft als metaal. Het kost meer tijd om af te koelen in de kou dan metaal. De polijsting van het plastic frame maakt het erg glad, dus op dat punt is het niet erg verschillend van de meeste aluminium frames die er zijn.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Scherm

De Redmi Note 8 Pro heeft een LCD paneel, dus je krijgt geen enkele 'wow' factor van OLED's met hun nominaal oneindige contrast ratio's en de juiste diepe zwarten. Het is ook niet het beste LCD scherm ooit (die zijn vrijwel alleen te vinden op de iPhones die in deze tijd niet op OLED zijn overgeschakeld), maar het krijgt de klus wel geklaard. De leesbaarheid bij zonlicht is oké, maar niet recordbrekend, net als de algemene helderheid. Wat betreft de helderheid, merken we op dat de zwakste instelling van de automatische helderheid nog steeds vrij helder is, maar je kunt dit verlichten door gebruik te maken van MIUI's bedrieglijke naam Nachtmodus.

Camera

Traditioneel is dit een gebied waar mid-rangers te kort schieten, en om begrijpelijke redenen. High-end smartphone-camerasystemen kosten tegenwoordig veel, en het gaat niet eens alleen om de hardware - er moet ook veel werk (ook wel manuurkosten) in de software worden gestoken.

De Redmi Note 8 Pro probeert je dit allemaal te laten vergeten met zijn hoge megapixel aantal hoofdcamera's, maar uiteindelijk is de beeldkwaliteit van de camera een van de compromissen die je zult sluiten als je deze telefoon aanschaft. Het is echter belangrijk om de context hier goed te krijgen. Hopelijk verwacht niemand een telefoon met de beste beeldkwaliteit die zo weinig kost.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Conclusie

De Redmi Note 8 Pro is een bewijs van hoe ver de mid-range smartphones in de afgelopen jaren zijn gekomen. Nog niet zo lang geleden was het zo dat als je zo'n apparaat zou kopen, je op elk aspect van de gebruikerservaring zo goed als compromissen zou moeten sluiten, vanwege de prijs en de bezuinigingen die zijn gemaakt om dit te bereiken.

Hoewel deze telefoon zeker niet zonder compromissen is, vonden we er een stuk minder dan we hadden verwacht. Je kunt er zo'n beetje 2 tot 3 kopen voor de prijs van een 'flagship killer', en 4 tot 6 voor die van een premium (of durven we te zeggen "Ultra") vlaggenschip. En hoewel het niet precies zo goed doet als een van deze, ligt de telefoon er op veel gebieden niet ver achter.

Meer info:

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯