Zorgverzekering afsluiten
zonder BKR check?

Zorgverzekering zonder check

Zorgverzekering zonder BKR check

Wanneer je op zoek bent naar een zorgverzekering zonder bkr controle dan is FBTO zeker een goede keuze.

Stel dat je een betalingsachterstand hebt opgelopen bij een onbetaalde rekening. Je hebt al enkele keren verzuimd om je openstaande rekening te betalen en hebt hier misschien zelfs al een aanmaning voor gekregen of de deurwaarder is bij je op de stoep geweest. Of je hebt een lening afgesloten, omdat je een aankoop wilde doen voor je huis of de auto die je altijd al wilde hebben. Dit zijn enkele voorbeelden waarom je BKR-geregistreerd kunt staan. Wanneer je in het BKR-register staat, kan het lastig voor je zijn een lening of verzekering af te kunnen sluiten. Maar hoe zit dit dan met je zorgverzekering? Kun je nog wel een zorgverzekering afsluiten wanneer jouw naam in het BKR-register opgenomen is? Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat je je inleest over welk van de scenario’s betrekking op jouw situatie heeft en wat je dan kunt doen.

Zorgverzekering afsluiten met een BKR-registratie

In de volksmond kun je dus zeggen dat een BKR-registratie betekent dat je ergens gebruik van maakt waar je nog niet (volledig) voor hebt betaald. Dit wordt vaak gezien als dat je op financieel niveau minder makkelijk de eindjes aan elkaar kunt knopen, wat gevolgen kan hebben voor als je een lening of een verzekering af wilt sluiten.

Kredietbanken zijn meestal wat huiverig als iemand met een BKR-registratie aan komt kloppen voor een lening. Zij zien deze registratie als een rode vlag dat zij misschien hun uitgeleende geld niet of niet eenvoudig terug kunnen krijgen. Veel banken zullen je dan ook met deze registratie geen lening verschaffen, of doen dit alleen voor dure voorwaarden zoals een hoge rente. Bij verzekeringen zit het vaak net iets anders. Verzekeringen worden niet opgenomen in het BKR-register. Hierdoor kunnen zij geen betalingsachterstand doorgeven en tegelijkertijd ook niet inzien. Daarbij is de zorgverzekering een verzekering die je moet hebben, anders kun je een operatie volledig uit eigen zak betalen. Je zult dus altijd wel een mogelijkheid hebben om een zorgverzekering af te kunnen sluiten, zelfs

Wanneer ben je BKR-geregistreerd?

Wanneer mensen horen dat ze in het BKR-register staan, wordt er vaak alleen negatief gedacht. Het BKR-register heeft een negatief imago gekregen met de jaren, mede doordat het zo vaak in het nieuws is gekomen dat mensen er dan (financieel) slechter aan toe zijn. Echter hoeft het niet meteen te betekenen dat je zwaar in de problemen zit.

Je kunt als gewone consument vrij snel in het BKR-register komen. Dit komt omdat eigenlijk elke ‘schuld’ die je kunt hebben boven de 250 euro geregistreerd wordt. Hierbij moet je denken aan dat je een openstaande schuld hebt staan of een schuldregeling hebt getroffen, maar ook kleinere zaken hebben hiermee te maken. Zo kun je al BKR-geregistreerd staan als je een lening hebt afgesloten of een telefoonabonnement met smartphone hebt genomen. Ook rood staan bij de bank wordt hieronder gerekend, net als het hebben van een creditcard met gespreide betaling. Een BKR-registratie hoeft dus niet per se te betekenen dat je er financieel slecht voor staat.

Zorgverzekering verplicht in Nederland

Een zorgverzekering hebben is verplicht in Nederland. Dit betekent dat als je door alle andere zorgverzekeraars geweigerd wordt, je jezelf kunt aanmelden bij een speciale zorgverzekeraar. Deze speciale verzekeraar rekent veel hogere premies en daarnaast moet je je achterstallige schuld maandelijks terugbetalen. Dit mag je niet zelf beslissen, want er wordt gewoon direct een deel van je inkomen in beslag genomen om aan de schuld te voldoen. Op dezelfde manier wordt ook de premie van je speciale zorgverzekering geïnd. Op den duur worden deze onkosten steeds meer, waardoor je er het beste aan doet om koste wat kost uit deze zorgverzekering te blijven.

Samengevat hoef je niet meteen in paniek te schieten als je een BKR-registratie hebt. Over het algemeen kun je gewoon nog steeds een zorgverzekering afsluiten, zolang je het maar niet te bont hebt gemaakt. Het is meer van belang om weg te blijven van de Zwarte Lijst van zorgverzekeraars, omdat je dan wel grote problemen met je verzekering en je inkomen kunt krijgen.

Belang van het vergelijken van zorgverzekeringen

Het vergelijken van zorgverzekeringen is van essentieel belang om de beste zorg te krijgen tegen de meest redelijke kosten. Met de voortdurende veranderingen in de gezondheidszorg en de variabiliteit van individuele behoeften is het noodzakelijk om regelmatig de beschikbare opties te onderzoeken. Door verschillende plannen te vergelijken, kun je niet alleen geld besparen, maar ook dekking vinden die het beste past bij jouw specifieke gezondheidsbehoeften en financiële situatie. Neem de tijd om premies, dekkingsniveaus, netwerken van zorgverleners en aanvullende voordelen te evalueren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die je gemoedsrust geeft en je gezondheid optimaal ondersteunt.

De Zwarte Lijst

Je zorgverzekeraar mag dus niet inzien of jij in het BKR-register staat en mag een achterstallige betaling hier ook niet aan doorgeven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je BKR-registratie wanneer je een zorgverzekering af wilt sluiten. Echter kunnen zorgverzekeraars wel onderling aangeven dat je een betalingsachterstand hebt, door je op een zwarte lijst te zetten. Deze zwarte lijst kom je niet zomaar op. Jouw verzekeraar zet je hier pas op wanneer je een ernstige betalingsachterstand hebt opgelopen. Andere verzekeraars kunnen deze zwarte lijst inzien en jou om die reden weigeren aan te nemen.

 

Let op! Wij zijn geen bemiddeleraar of adviseur en slaan geen persoonlijke gegevens op!

Contact

Wij beantwoorden graag al je vragen.