abonnementen vergelijken

Autoverzekering Afsluiten Met BKR?

Beste Keus:

Autoverzekering zonder BKR toetsing

Als Nederlandse autobezitter bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren. Hierbij gaat het om een WA verzekering, waarbij u verzekerd bent voor alle schade die u toebrengt bij anderen. Ook wanneer u een BKR registratie of codering heeft kunt u een autoverzekering afsluiten. In dit artikel vindt u dan ook alles over het afsluiten van een autoverzekering met BKR codering, de regels rondom autoverzekeringen en de verzekeringsvormen die Nederlandse verzekeraars aanbieden om uw auto te verzekeren. Zodra u voldoende bent ingelezen vindt u onderaan alle verzekeraars waar u een autoverzekering kunt afsluiten. Alle verzekeringen zijn direct online af te sluiten, waardoor uw auto al binnen enkele minuten is verzekerd.

Een autoverzekering is verplicht in Nederland

Om ervoor te zorgen dat verkeersdeelnemers altijd de garantie hebben om een schadevergoeding te ontvangen wanneer zij, door toedoen van anderen, schade leiden, is een autoverzekering een wettelijk verplichte autoverzekering. Deze wettelijke verplichting geldt voor alle Nederlandse autobezitters. Een WA verzekering is hierbij minimaal verplicht (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Hierbij gaat het dus enkel om een verzekering die de schade vergoedt, die door uw toedoen, bij andere bestuurders is ontstaan. Schade aan de eigen auto wordt binnen de WA verzekering niet vergoedt, maar u kunt deze ook meeverzekeren. Hierbij kunt u denken aan een WA verzekering + beperkt casco of een WA verzekering + volledig casco. Over de verschillende verzekeringsvormen kunt u in de hierop volgende paragrafen meer te weten komen.

Autoverzekering en het BKR

Heb je een BKR registratie? Dat kan voor de nodige problemen zorgen wanneer je bijvoorbeeld een autoverzekering af wil sluiten. Iedereen met een lening of krediet dat ergens openstaat staat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel ingeschreven en bij het afsluiten van een hypotheek, verzekering of nieuwe lening wordt daar naar gekeken. Gelukkig kun je ook een autoverzekering zonder BKR afsluiten.

BKR registratie niet direct een probleem

Het registratiesysteem van BKR is gigantisch uitgebreid. Je wordt voor tal van dingen geregistreerd waardoor vrijwel iedere Nederlander wel in dat register is opgenomen. Hoewel er een behoorlijke negatieve sfeer rond BKR hangt, betekent een registratie niet direct dat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld prima mogelijk om een autoverzekering met BKR af te sluiten. Daarbij hangt het natuurlijk wel af op welke manier je geregistreerd bent bij BRK. Bij verschillende betaalachterstanden wordt het bijvoorbeeld al iets lastiger.

Keuze genoeg!

Het is dus echt niet zo dat je bij een registratie bij het BKR direct grote problemen hebt als je een auto wilt verzekeren. Er is namelijk meer dan genoeg keuze uit verschillende aanbieders die je alsnog graag willen helpen wanneer je een BKR registratie hebt. In sommige gevallen word je wel als een groter risico ingeschaald, waardoor je een hogere premie moet gaan betalen. Dat is echter lang niet altijd het geval, waardoor het niet heel lastig moet zijn om een autoverzekering met BKR af te sluiten. Je hoeft je daar dus zeker geen zorgen over te maken.

De gevolgen van een BKR registratie

Geen van de Nederlandse verzekeraars is aangesloten bij het BKR. Dit betekent dat uw BKR registratie en/of codering niet wordt gecontroleerd alvorens u een verzekering afsluit. Hierdoor is een autoverzekering met BKR codering afsluiten erg eenvoudig. Het kan echter wel voorkomen dat u door het niet betalen van uw verzekering op de zwarte lijst van de verzekeraar bent geplaatst. In dit geval kan het afsluiten van een autoverzekering tot problemen leiden. Om dit te omzeilen kunt u het beste kiezen voor een andere verzekeraar dan de verzekeraar waarbij u een slecht verleden heeft. Hierdoor voorkomt u een weigering door een verzekeraar. Wilt u direct een autoverzekering afsluiten? Onderaan deze pagina vindt u de autoverzekering die het beste bij u en uw situatie past.

Hoe werkt een BKR registratie

Vrijwel iedere Nederlander heeft een BKR registratie. Het is namelijk zo dat elke lening, dus ook hypotheken, kredieten, creditcards en winkelpassen zijn geregistreerd bij het BKR. Ook een abonnement voor uw mobiele telefoon staat bij het BKR geregistreerd. Zoals u zult begrijpen is een registratie zelf dus niets negatiefs. Door al deze data te verzamelen bepaalt het BKR in hoeverre u aan uw verplichtingen kunt voldoen. Op deze manier wordt de kans op een betalingsachterstand of tekort aan financiële middelen zo beperkt mogelijk gehouden. Er zijn pas gevolgen zodra een BKR registratie een codering wordt. Daarover vindt u meer informatie in de hierop volgende paragraaf. Onthoud echter dat een BKR registratie of codering geen gevolgen heeft voor het afsluiten van een autoverzekering. Wilt u direct een autoverzekering met BKR toetsing afsluiten, u vindt ze onderaan deze pagina.

Het verschil tussen een registratie en codering

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een BKR registratie niet problematisch, maar coderingen zijn dat wel. Een BKR codering geeft aan dat u het niet zo nauw neemt met uw afspraken. Hier komt u immers pas in wanneer u niet rekeningen niet betaalt, of u aflossingen niet of niet op tijd doet. Een BKR codering heeft als gevolg dat u geweigerd kunt worden voor abonnementen of voor het afsluiten van leningen. Na volledige aflossing blijft een BKR codering nog vijf jaar in de database staan. Zoals u hebt kunnen lezen hebben zowel een BKR registratie, als een BKR codering geen invloed op het afsluiten van een autoverzekering.

Hoe vind ik de beste autoverzekering: soorten autoverzekeringen

Er zijn grofweg drie verzekeringsvormen te onderscheiden: de WA autoverzekering, de WA autoverzekering + beperkt casco en de WA autoverzekering + volledig casco. Hieronder vindt u de uitleg over deze drie verzekeringsvormen.

WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

De WA autoverzekering is de meest beperkte autoverzekering, die voor alle Nederlandse autobezitters wettelijk verplicht is. Deze verzekeringsvorm dekt alle schade die door u is ontstaan bij anderen. Dit betekent dat schade die is ontstaan aan de eigen auto bij een WA verzekering niet wordt vergoed. Een autoverzekering is auto gebonden, hetgeen betekent dat iedereen die wettelijk bevoegd is een auto te besturen ook verzekerd is.

WA + beperkt casco

Vindt u het fijn wanneer ook schade aan uw eigen auto in de meeste gevallen worden gedekt, dan is een autoverzekering met WA + beperkt casco een slimme optie. Hierbij bent u bijvoorbeeld verzekerd bij schade door diefstal, brand, storm, hagel en ruitbreuk. Bij deze vorm van verzekeren heeft u in de meeste gevallen te maken met een eigen risico.

WA + volledig casco (all risk autoverzekering)

Een WA + volledig casco wordt ook wel een all risk autoverzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide verzekering. In de meeste situaties wordt alle schade, dus ook schade aan uw eigen auto gedekt door de verzekering.

Direct een autoverzekering zonder BKR toetsing afsluiten

Bent u op zoek naar een autoverzekering zonder BKR toetsing, dan wordt het tijd om de best passende autoverzekering uit te zoeken en deze direct af te sluiten. Hieronder vindt u de beste aanbieders, waarbij u enkel nog uw persoonlijke favoriet hoeft te kiezen. Bespaar uzelf alle zorgen en sluit net als duizenden anderen de autoverzekering af die het beste bij u en uw situatie past.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact