Beste Keus:

Zie het overzicht hieronder voor de Beste Providers voor een Prepaid simkaart.
Testoordeel afkomstig van de Consumentenbond.

Simyo | Testoordeel 9,1 | KPN Netwerk
"De Beste Provider van 2020" volgens de Consumentenbond.

Naar aanbieder ❯❯

Youfone | Testoordeel 8,7

Naar aanbieder ❯❯

Ben | Testoordeel 8,6

Naar aanbieder ❯❯

KPN| Testoordeel 8,5

Naar aanbieder ❯❯

Tele2 | Testoordeel 8,2

Naar aanbieder ❯❯

Budget Mobiel | Testoordeel Onbekend.

Naar aanbieder ❯❯

Bellen met een prepaid simkaart

Een van de meest eenvoudige manieren om gemakkelijk en snel mobiel te kunnen bellen is met een prepaid aansluiting of een sim only abonnement. Dit is een abonnement zonder toestel. Deze abonnementen zijn vaak ook nog eens maandelijks opzegbaar. Hierdoor zit je dus nooit aan een langdurige contract vast.

Wat is prepaid bellen?

Als je kiest voor prepaid bellen betaal je vooraf de belkosten. Dit houdt in dat je zelf moet zorgen dat er genoeg tegoed op je telefoon staat, heb je niet genoed tegoed of raakt je tegoed tijdens het gesprek op dan kun je niet meer verder bellen. Doordat dit voor veel ongemak kan zorgen bieden sommige providers hier wel oplossingen voor, zo kun je bij sommige providers kiezen voor automatisch opwaarderen of wordt er een zogenaamd nood beltegoed verstrekt waardoor je kunt 'rood staan' op je beltegoed. Hierover kun je meer lezen onder het kopje 'extra diensten'.

Voordelen van prepaid bellen

Afhankelijk van je eigen voorkeur kan prepaid bellen veel voordelen bieden. Met name jongeren kiezen daarom steeds vaker voor een prepaid simkaart. Een van de grootste voordelen is dat je nooit meer belt dan je verwacht had, hierdoor is het gemakkelijker de kosten in de hand te houden. Prepaid bellen is ook ideaal als je snel een nieuw nummer nodig hebt of tijdelijk een ander nummer wilt gebruiken. Je kunt zoveel prepaid aansluitingen en dus zoveel mobiele telefoonnummers nemen als je zelf wilt, zonder verplichtingen en zonder BKR toetsingen.

Beltegoed opwaarderen

Als je gebruik maakt van een prepaid simkaart is het je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor voldoende beltegoed. Dit doe je door je beltegoed op te waarderen met een opwaardeerkaart. Je kunt deze kopen bij de sigarenboer, tankstation of belhuis. Als je een beltegoed kaart koopt krijg je een lange code die uit cijfers bestaat. Je geeft deze code telefonisch op en je beltegoed wordt meteen opgewaardeerd. Let wel op, als je je beltegoed code kwijt raakt is deze niet meer terug te vinden en zul je een nieuwe code moeten kopen om het beltegoed op te kunnen waarderen. Tegenwoordig bieden ook veel aanbieders de mogelijkheid om online je beltegoed op te waarderen, hiervoor is geen code meer nodig.

Extra diensten

Naast de gebruikelijke prepaid diensten worden er tegenwoordig steeds meer diensten aangeboden voor prepaid gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor automatisch opwaarderen, je beltegoed wordt dan automatisch opgewaardeerd zodra je minder dan een bepaald bedrag aan beltegoed over hebt. Hiernaast bieden sommige providers ook noodbeltegoed waarmee je het gesprek kunt afmaken of een gesprek kunt voeren zonder dat je beltegoed hebt. Zodra je je beltegoed opgewaardeerd hebt wordt dit dan verrekend. Let op, hier gelden extra kosten voor. Wij raden je daarom aan voorzichtig met deze extra diensten om te gaan om onverwachte kosten te voorkomen.

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Televisie Abonnementen.

Meer info ❯❯