Abonnementen:

Samsung Galaxy A40

| Samsung Galaxy A40 | 64GB | 5.9 inch| Dual 16+5 MP-camera

Naar Aanbieder ❯❯

| Bekijk Alle Telefoons |

Bekijk Meer ❯❯

| Vergelijk Sim Only Abonnementen |

Vergelijk Sim Only ❯❯
Samsung Galaxy A40 specificaties

Samsung Galaxy A40 in het kort

De Samsung Galaxy A40 is de meest compacte in de A-serie van Samsung en belichaamt nog steeds alles wat geweldig is aan deze midrange telefoons. Het is bedoeld als een compacte, goed uitgebalanceerde mid-ranger met een Super AMOLED scherm dat dient als een belangrijk verkoopargument en het belangrijkste voordeel ten opzichte van zijn directe concurrenten. Het biedt ook een ultra groothoekcamera als bonus, wat een zeldzame vondst is in het segment.

Samsung Galaxy A40

Design

De Galaxy A40 wordt geleverd in een all-plastic lichaam met en in de kleuren zwart, wit, koraal en blauw. Samsung zegt dat het een 3D Glasstic rug heeft, dat is afgewerkt om glas te imiteren. Zeker, het voelt echt als glas in het begin, maar je zult het na verloop van tijd gaan herkennen voor wat het is. De blauwe variant lijkt meer op grijs vanaf een bepaalde afstand en als je er vanuit een hoek naar kijkt, begin je een subtiele gradiënt te zien. Ook blijven vingerafdrukvlekken vrij gemakkelijk plakken, maar zijn ze niet zo prominent aanwezig.

Samsung Galaxy A40

Scherm

Aan de voorzijde zien we een licht gebogen glaspaneel aan de randen dat het gevoel en de grip nog verder verbetert. We zien ook dat de randen indrukwekkend dun zijn, inclusief de boven- en onderkant. Het is Samsung gelukt om in een 5,9-inch paneel te maken in een vrij klein pakket. Het scherm is een van de belangrijkste verkooppunten van Galaxy A40 - SuperAMOLED paneel.

Het scherm meet slechts 5,9" in diagonaal en heeft voldoende pixels - een resolutie van 1080 x 2340 pixels. De beeldverhouding is extra hoog - 19,5:9 en de pixeldichtheid is ongeveer 437 ppi. De vrij kleine U-vormige inkeping aan de bovenkant is inderdaad wat diep, maar niet breed, wat belangrijker is. Je kunt er heel snel aan wennen en het is niet zo opdringerig.

Gezien het formaat en de gebruikte materialen voor de Galaxy A40 is het niet verwonderlijk om te zien dat hij slechts 140 gram weegt. De telefoon is super gemakkelijk te hanteren met één hand.

Camera

De telefoon is voorzien van een dubbele cameraopstelling bestaande uit een 16MP-hoofdsnapper met f/1.7 en een secundaire ultragroothoeklens van 5MP f/2.2. En aan de voorkant vinden we een 25MP snapper met f/2.0 en Samsung beweert dat de selfies een van de beste in de klasse zijn.

De standaard camera app heeft dezelfde UI als de rest van de Samsung telefoons met One UI. Door naar links en rechts te swipen schakel je tussen verschillende cameramodi, terwijl een knop in de zoeker schakelt tussen de normale en de ultra groothoekcamera. De scène-optimalisator zit er ook in. Het extra instellingenmenu is te vinden in de linkerbovenhoek van het scherm en geeft je wat meer controle over de foto's en video's. De instellingen zijn echter vrij standaard. De Pro-modus is vrij beperkt en je kunt alleen spelen met de ISO, witbalans en belichting.

Conclusie

De Galaxy A40 is een goede, compacte allrounder. Hij heeft de ergonomie, hij heeft het mooie ontwerp, hij heeft een speciale ultra groothoekcamera en nog belangrijker, een Super AMOLED-paneel dat deze handset doet opvallen. Een prima keuze voor zijn geld.

Meer info:

Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy A40

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯