Abonnementen:

Samsung Galaxy A41

| Samsung Galaxy A41 | 64GB | 6.1 inch| Triple 48+8+5 MP-camera

Naar Aanbieder ❯❯

| Bekijk Alle Telefoons |

Bekijk Meer ❯❯

| Vergelijk Sim Only Abonnementen |

Vergelijk Sim Only ❯❯
Samsung Galaxy A41 specificaties

Samsung Galaxy A41 in het kort

Met de Galaxy A-serie heeft Samsung naam gemaakt door betaalbare maar goed uitgeruste smartphones aan te bieden. De verwachtingen voor de Galaxy A41 mid-range smartphone, waren dan ook hooggespannen. Met zijn 6,1 inch Super AMOLED display, een octa-core SoC en een 48-MP triple camera heeft de smartphone een aantal goede voorwaarden.

Samsung Galaxy A41

Design

Over het geheel genomen ziet de Galaxy A41 er beduidend moderner uit dan de Galaxy A40, wat te danken is aan het nieuwe formaat van het Super AMOLED-display. In de Galaxy A41 is het een slanke 20:9 (Galaxy A40: 19.5:9). De smartphone behoudt vrijwel dezelfde breedte als zijn voorganger, terwijl de hoogte is verhoogd van 144,4 naar 149,9 mm (van ~5,7 in naar 5,9 in). Hierdoor is het beeldscherm van de Galaxy A41 diagonaal 6,1 inch in plaats van de 5,9 inch die het voorheen was. Met 152 gram is het gewicht nu ook licht gestegen, maar ten opzichte van de Galaxy A40 met zijn 140 gram is dit niet merkbaar.

Net als voorheen is de afwerking van zeer hoge kwaliteit. De Galaxy A41 is zeer licht en ligt prettig in de hand. Je kunt nauwelijks materiaalovergangen voelen en het ziet er overal goed. Alleen de rug kan in het midden heel licht worden ingeduwd. Bovendien is hij alleen gemaakt van plastic in plaats van metaal of glas, hoewel dit geen fout is in deze prijsklasse.

Samsung Galaxy A41

Scherm

Het 6,1 inch Super AMOLED scherm van de Galaxy A41 biedt een resolutie van 2400x1080 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 431 PPI. Terwijl de 5.9-inch Galaxy A40 ook gebruik maakt van hetzelfde displaytype, is het overtroffen. De Galaxy A41 overtreft zijn voorganger niet alleen wat betreft de grootte en de resolutie van het scherm, maar vooral ook wat betreft de weergaveparameters. Met een gemiddelde van 558,8 cd/m² biedt de Galaxy A41 een goede displayhelderheid, die duidelijk beter is dan de Galaxy A40 wat betreft de helderheid.

Camera

Een camera-opstelling met drie of meer lenzen is meer de regel dan de uitzondering geworden voor smartphones uit het middensegment. De Samsung Galaxy A41 maakt ook gebruik van een drievoudige hoofdcamera, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van de Galaxy A40 met zijn dubbele camera.

De hoofdcamera van de Galaxy A41 bestaat uit een 48-MP groothoeklens (1/2.0", F2.0), een 8-MP ultra groothoeklens (1/4.0", F2.2), en een 5-MP lens voor Bokeh effecten (1/5.0", F2.4). De selfie-camera heeft een resolutie van 25 MP (groothoek, 1/2,78", F2.2). Net als de hoofdcamera ondersteunt hij ook Bokeh-effecten. Je kunt dit in de camera-app activeren met behulp van de "Live Focus"-modus.

Conclusie

Ook hier doet Samsung weer recht aan de reputatie van zijn Galaxy A-serie. Met de Galaxy A41 scoort ook zijn nieuwste vertegenwoordiger met een goede prijs-prestatieverhouding. Het apparaat uit het middensegment vertoont nauwelijks echte zwakheden en is met zijn 6,1 inch Super AMOLED-display, de elegante en hoogwaardige behuizing, NFC, en een solide batterijlevensduur over het geheel genomen een succesvol pakket.

De kleine alledaagse compromissen die je met een smartphone uit het middensegment moet accepteren, wegen niet zo zwaar met de Galaxy A41, omdat het eerder kleine ergernissen zijn dan echte nadelen. Zo had had de kleurnauwkeurigheid van de camera beter kunnen zijn en had de levensduur van de batterij nog langer kunnen zijn.

Meer info:

Samsung Galaxy A41
Samsung Galaxy A41

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯