Beste Keus:

Zie het overzicht hieronder voor de Beste Providers voor het afsluiten van een Sim Only abonnement.
Testoordeel afkomstig van de Consumentenbond.

Simyo | Testoordeel 9,1 | KPN Netwerk
"De Beste Provider van 2020" volgens de Consumentenbond.

Naar aanbieder ❯❯

Youfone | Testoordeel 8,7

Naar aanbieder ❯❯

Ben | Testoordeel 8,6

Naar aanbieder ❯❯

KPN| Testoordeel 8,5

Naar aanbieder ❯❯

Tele2 | Testoordeel 8,2

Naar aanbieder ❯❯

Budget Mobiel | Testoordeel Onbekend.

Naar aanbieder ❯❯

Een Sim Only Abonnement Zonder Aansluitkosten?

De verschillen in aansluitkosten zijn minimaal. Laat je besluit daarom niet geheel door de aansluitkosten beinvloeden. De aansluitkosten zijn eenmalig en kan je na een maand al hebben terugverdiend door te besparen op je maandelijkse kosten van het abonnement. Neem daarom een verstandig besluit en kijk vooral naar de maandelijkse kosten, looptijd en bundel van het abonnement.

Geen aansluitkosten

Om gebruik te maken van de diensten van een provider moet je abonnement gekoppeld worden aan hun netwerk. Pas daarna kun je gebruik maken van het abonnement. De aansluiting op het mobiele netwerk brengt extra kosten voor de consument met zich mee. Wanneer je verhuist en dezelfde provider behoudt hoef je trouwens geen aansluitkosten te betalen. Het goede nieuws is dat sommige providers speciale kortingsacties organiseren waarbij je bij een nieuw abonnement geen aansluitkosten hoeft te betalen. Ook hierbij is het verstandig om providers online met elkaar te vergelijken.

Sommige acties zijn namelijk voordeliger dan andere. Met het aanbieden van kortingsacties hopen providers nieuwe klanten te trekken. Soms vormen de aansluitkosten echter al een onderdeel van het abonnement. Ook komt het voor dat telefoonabonnementen zo duur zijn dat je voor het aansluiten niet meer hoeft te betalen. Een sim only, een abonnement zonder telefoon, is een slimme keuze voor mensen die willen besparen. Vergelijk de pakketten van een KPN sim only online op de website. Stel een eigen pakket samen.

Onderdeel van het abonnement


De aansluitkosten dekken de kosten die de provider maakt voor de levering van de simkaart en de verzendkosten. Een sim only abonnement zonder aansluitkosten lijkt soms te veel gevraagd. Echter zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Je besluit om een nieuw abonnement af te sluiten voor je telefoon en kiest voor sim only. Na flink wat research te hebben gedaan kom je tot de conclusie dat de meeste providers aansluitkosten hanteren die van een paar euro op kunnen lopen tot enkele tientallen euro’s.

Dat lijkt je, als consument, uiteraard niet bepaald correct. Je wilt immers geld uitgeven aan de provider maar je neemt geen nieuw toestel. De aansluitkosten voelen dan ook een beetje als een manier van de providers om toch een extra slaatje uit je te slaan.

Je kunt natuurlijk altijd proberen de provider op te bellen, met de vraag of de provider de eenmalige aansluitkosten voor eigen rekening wil nemen. Providers verwelkomen nieuwe klanten maar al te graag. De kans is redelijk groot dat je dan geen aansluitkosten hoeft te betalen! Misschien is het te veel gevraagd? Misschien ook wel niet. Het is blijkbaar (nog) niet mogelijk om kosteloos een sim only abonnement af te sluiten zonder die extra kosten. Laat de boodschap aan de providers duidelijk wezen: Geen aansluitkosten bij een sim only abonnement… daar houden wij klanten van!

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Televisie Abonnementen.

Meer info ❯❯