Sim only abonnement afsluiten zonder BKR

Een sim only abonnement afsluiten heeft meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel van een sim only abonnement afsluiten is dat je geen BKR registratie krijgt. Een sim only zonder bkr afsluiten is dus altijd mogelijk. In dit artikel leggen we je uit waarom je geen BKR registratie krijgt wanneer je een sim only abonnement afsluit en wat de voordelen daar-van zijn.

telefoons

Een BKR-registratie bij het afsluiten van een abonnement

Wanneer je een “normaal” abonnement afsluit, dan krijg je in de meeste gevallen een BKR-registratie. Hoe komt dat? Een aantal jaar geleden is er een rechtszaak geweest. De uit-komst van die rechtszaak was dat een telefoonabonnement gezien moest worden als een le-ning. Een lening moet worden genoteerd bij het Bureau Kredietregistratie. Om die reden zie je nu ook een mededeling staan bij een “gratis” telefoon. Die mededeling houdt in dat je je er van bewust bent dat geld lenen geld kost.

Wanneer iemand een lening verstrekt, dan zal hij in de meeste gevallen willen controleren of iemand die lening daadwerkelijk terug kan betalen. Daarom moeten de leningen die iemand heeft worden ingeschreven bij het BKR. Op die manier kunnen andere kredietverstrekkers zien hoeveel leningen iemand al heeft. Zo kan een kredietverstrekker beter bepalen of hij een nieuwe lening wil verstrekken. Omdat een mobiele telefoon gezien moet worden als een le-ning, moet de lening ook ingeschreven worden bij het BKR.

Een telefoonabonnement afsluiten met een BKR-registratie

Wanneer je een telefoonabonnement afsluit, dan ga je in principe een lening aan. Een tele-foonmaatschappij kan dan ook checken of je geen negatieve BKR registratie hebt. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, dan kan een telefoonmaatschappij besluiten om je geen toestelabonnement te verstrekken.

Verschillen tussen een positieve en een negatieve registratie

Er zijn verschillen tussen een positieven en een negatieve BKR-registratie. Wanneer je een positieve registratie hebt, dan is er eigenlijk niets aan de hand. Je hebt dan een lening maar je komt de afspraken netjes na. Wanneer je je afspraken niet nakomt, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. In zo’n geval zal een telefoonmaatschappij je abonnement eerder weigeren.

telefoon

Een sim-only abonnement en een (negatieve) BKR-registratie

Het is wel belangrijk om op te merken dat de BKR-registratie alleen van belang is wan-neer je een abonnement afsluit waar je een gratis toestel bijkrijgt. Het toestel is het object van de lening. Het abonnement zelf niet. Wanneer je dus een abonnement zonder telefoon afsluit, dan heb je helemaal niet met de BKR-check te maken. Voor mensen die een negatieve BKR-registratie hebben maar toch een abonnement af willen sluiten is een sim-only abonnement dan ook een aantrekkelijke optie. Daar moet overigens wel bij vermeld worden dat de BKR-toets ook niet aan de orde is wanneer je een telefoonabonnement afsluit voor een telefoon van min-der dan €250. Natuurlijk zijn er niet zo heel veel abonnementen met zo’n goedkoop toestel, maar wanneer je toch een telefoon nodig hebt en een sim-only abonnement geen optie voor je is, dan is een dergelijk telefoonabonnement wellicht wat voor je.

telefoon

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

| Internet Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Sim Only Abonnementen |

Meer info ❯❯

| Televisie Abonnementen |

Meer info ❯❯