Beste Keus:

Zie het overzicht hieronder voor de Beste Providers voor het afsluiten van een Sim Only abonnement. Testoordeel afkomstig van de Consumentenbond.

Simyo | Testoordeel 9,1 | KPN Netwerk
"De Beste Provider van 2020" volgens de Consumentenbond.

Naar aanbieder ❯❯

Youfone | Testoordeel 8,7

Naar aanbieder ❯❯

Ben | Testoordeel 8,6

Naar aanbieder ❯❯

KPN| Testoordeel 8,5

Naar aanbieder ❯❯

Tele2 | Testoordeel 8,2

Naar aanbieder ❯❯

Budget Mobiel | Testoordeel Onbekend.

Naar aanbieder ❯❯

Simyo of Simpel? – De plus- en minpunten van beide providers

Als je een sim only abonnement af wil sluiten, zijn er diverse telecomproviders waar je terecht kunt. De twee bekendste sim only providers van Nederland, zijn de providers Simyo en Simpel. Wil jij een sim only abonnement afsluiten, maar weet je niet bij welke van de twee telecomproviders je het beste klant kunt worden? Lees dan in dit artikel wat de plus- en minpunten van beide providers zijn.

De pluspunten en minpunten van Simyo

Toen Simyo enkele jaren geleden opgericht werd, was de provider een van de eerste sim only telecomproviders van het land. Door de jaren heen is het sim only aanbod van de provider flink gegroeid en kun je diverse abonnementen bij Simyo afsluiten. Denk hierbij aan abonnementen met mobiel internet, maar ook zonder mobiel internet.

De belangrijkste pluspunten van provider Simyo, zijn de volgende:

 1. Simyo maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN.
 2. Simyo heeft een groot aantal sim only abonnementen. Denk hierbij aan
 3. abonnementen zonder internet, maar ook met extra veel mobiel internet en ga zo maar door.
 4. Bij Simyo kun je jouw sim only abonnement iedere maand aanpassen. Dit regel je eenvoudig en snel door in te loggen bij Mijn Simyo.
 5. Het bereik van Simyo is erg goed. Omdat de provider het netwerk van KPN gebruikt, heeft de sim only provider een goed bereik in het hele land.

Toch heeft sim only provider Simyo ook enkele zwakke punten. De belangrijkste minpunten van deze sim only provider, zijn de volgende:

 1. Bij Simyo kun je de MB’s, belminuten en sms’jes die je niet gebruikt, niet meenemen naar de volgende maand.
 2. Veel klanten klagen over de slechte klantenservice van Simyo. De klantenservice van het bedrijf zou slecht bereikbaar zijn.

De pluspunten en minpunten van Simpel

Net zoals Simyo, is ook Simpel gespecialiseerd in het aanbieden van sim only abonnementen. Je kunt bij deze provider ook een abonnement met toestel nemen, maar de meeste abonnementen worden aangeboden zonder nieuwe telefoon.

De belangrijkste pluspunten van provider Simpel, zijn de volgende:

 1. Simpel heeft regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen, die de prijzen van de sim only abonnementen van de provider (nog) verder verlagen.
 2. Simpel gebruikt naar eigen zeggen het beste 4G-netwerk van Nederland. Dit betekent dat je uitstekend mobiel internet kunt gebruiken bij deze provider.
 3. Bij Simpel kun je jouw bundel gratis wijzigen. Dit doe je door in te loggen bij Mijn Simpel en de gewenste wijzigingen aan te brengen.
 4. Bij Simpel kun je een plafond instellen. Met dit plafond kun je voorkomen dat je hoge telefoonrekeningen krijgt door excessief gebruik van mobiele internet MB’s of belminuten. Het plafond is zeker interessant voor kinderen, want hiermee kun je voorkomen dat zij hoge telefoonkosten maken.

Net zoals Simyo, heeft provider Simpel ook enkele zwakke punten. Het gaat om de volgende minpunten:

 1. De klantenservice van Simpel wordt niet goed beoordeeld. Klanten klagen onder andere over lange wachttijden, maar noemen Simpel ook regelmatig klantonvriendelijk.
 2. De administratie van Simpel lijkt niet helemaal op orde. Meerdere klanten klagen dat ze betaalherinneringen kregen, terwijl ze wel betaald hadden. Dit is natuurlijk erg vervelend.
 3. Het bereik van Simpel is niet overal even goed. Deze provider heeft niet de beste dekking.

Simyo vs Simpel?

Welke telecomprovider het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen, eisen en verwachtingen. Wil je een zo goedkoop mogelijk sim only abonnement afsluiten en vind je het niet zo belangrijk of de klantenservice van jouw provider wel of niet goed is? Dan past Simpel met zijn goede aanbiedingen en zeer lage prijzen zeker bij jou. Vind je het belangrijk dat jouw sim only abonnement helemaal bij jouw eisen aansluit op het gebied van MB’s, belminuten en sms’jes, dan kun je beter voor een Simyo abonnement kiezen. Simyo heeft namelijk meer abonnementen zonder toestel dan Simpel.

De beste manier om te achterhalen welke provider het beste bij jou past, is door de twee providers met elkaar te vergelijken. Achterhaal welke abonnementen de twee providers aanbieden en of deze abonnementen bij jou passen. Heb je bij beide providers een geschikt abonnement gevonden, dan controleer je de prijzen van deze abonnementen. Door het abonnement met de laagste maandelijkse kosten af te sluiten, ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Let op: vergeet bij het vergelijken van abonnementen niet te kijken naar de tijdelijke aanbiedingen van beide providers. Door van een tijdelijke actie te profiteren, kun je veel geld besparen op jouw sim only abonnement. Beide providers lanceren regelmatig nieuwe aanbiedingen, dus houd deze acties goed in de gaten als je veel geld wil besparen op jouw sim only abonnement.

Meer informatie?

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende abonnementen die je kunt afsluiten met een BKR Registratie.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Televisie Abonnementen.

Meer info ❯❯